Ingefära.......

0kommentarer


Finns det något nyttigare tro??????????????

Ingefära för hälsan och kärleken

Ingefära är en tropisk meterhög liljeväxt.Det är de underjordiska
knölstammarna som vi äter.
De innehåller eteriska oljor och ett ämne som heter oleoresin som
 ger den skarpa ingefärssmaken.
I dag odlas ingefära i Kina, Indien, Indonesien, Japan, Kenya,
Jamaica och Australiska Queensland.

Ingefäran är bland annat slemlösande, matsmältningsfrämjande,
 antioxidant, cirkulationsstimulerande, avslappnande och blodlösande.
 Den är en underbar värmande ört för matsmältningen. Magen och
 tarmarna stimuleras och produktionen av matsmältningsenzymer
stiger. Den sätter fart på restprodukter och toxiner vilket förbättrar
 allmäntillståndet och stärker immunförsvaret.

Den lugnar även magen, lindrar förstoppning och dämpar
väderspänningar. Ingefäran stimulerar hjärtverksamheten och
cirkulationen vilket ger värmekänsla. Den fungerar slemlösande och
stimulerande på lungorna. Mest vanligt är att vi köper den torkad i
 pulver men idag kan vi hitta den färsk i de flesta livsmedelsbutiker.

Den färska har mycket friskare smak än den torkade men måste
skalas. Det gör du enklast om du först bryter den i bitar och sedan
 skalar den med potatisskalare. Den färska ingefäran håller bäst i kylskåp,
men du kan även frysa in den. Frys in den skalad och riv den
medan den fortfarande är fryst.

Några tips på användningsområden:
  • Riv eller skiva lite färsk ingefära i en kopp, häll på kokande vatten, drick som te.
  • Torkad malen ingefära är gott på fil och youghurt
  • Kanderad ingefära är bra för matsmältningen och dämpar illamående vid graviditet.
  • Smaksätt flytande honung med riven ingefära och rivet citronskal, väldigt gott till fruktsallad och glass.
Vår lever är hårt belastad idag av bland annat stress och det höga tempo
 vi lever i. Därför behöver levern renas.
Här kommer ett enkelt recept med ingefära som du kokar ihop själv,
det är ett effektfullt medel som stimulerar leverns
gallproduktion och fettomsättning.

3½ dl vatten, 3 tsk malen ingefära, 3 tsk gurkmeja. Kokas upp snabbt,
låt dra 30 minuter, silas. Förvaras i kylskåp,
hållbart i 14 dagar. Dosering: 2 tsk före varje måltid under 14 dagar.
 Lycka till med den fantastiska ingefäran


källa: Grön gåva ...länk här under

http://www.grongava.se/info/articles/30/byid







 
 Jag gjorde kanderad ingefära
tyckte det var ett bra sätt att ha ingefäran lätt
tillgänglig så att det skulle vara lätt att stoppa i
 sej lite god ingefära på morgonen
Det finns många recept om mansöker på nätet 

Här kommer en länk

http://www.icakuriren.se/Mat-Dryck/Recept/?RecipeId=2773

kolla själv och välj vilken ni vill ha......

gott och starkt.......mmmmmmm
Börjar bli väldigt frisk nu......
vet inte om jag var sjuk förrut...
men det är nog inget som går att kurera med ingefära...hahaha

ä man stöllig så ä en....

 
 

 

















Jaaaaa.....jag tycker det är gott
och sedan är det ju väldigt goo också...
en liten sockerkick får man med på köpet

Börjar nog faktiskt att bli lite beroende......

♥Catarina

Kommentera

Publiceras ej