Börjar dagens inlägg med en bild av en tavla som Carina Petersson har målat. Den behöver knappast beskrivas med några ord. Den får tala för sej själv. Hjärtan är otroligt starka ...de räcker i oändligheter. De fortsätter slå med samma takt sekund efter sekund . Oslagbara i sin egen storslagenhet.
Fast de behöver omvårdnad .....de behöver tas om hand.
De behöver först och främst få älska . Det är nog det viktigaste som finns för ett hjärta ....att känna kärlek.....att älska. För att utan att älska ...hur ska man kunna känna kärleken man får???
 
Jag vet inte det ....i mitt hjärta är den största gåvan att kunna älska ...känna kärleken i mitt hjärta.
 
För er som inte kännt den ...Kärleken....när den värmer hela bröstet... det t om känns som om hjärtat glöder. Som om det lyser ut genom bröstet med sin strålglans . Underbart!!!
 
Men vet ni????  För många år sedan så var det inte så för mej . Jag tyckte nog att jag älskade och fick kärlek.....men var det så egentligen????
 
Nej ...det var det faktiskt inte ....mitt hjärta var blockerat ....jag hade byggt en mur runt det och satt det i karantän.   Fast jag tyckte nog att allt varsom vanligt...inget konstigt....
 
Men ni vet hur det är ..... när sprickorna kommer ...när muren börjar krackelera.....då faller muren till slut.
 
Allt blir naket ...öppet ....sårbart.......
 
Vad gör man då........man känner som man aldrig kännt förrut.....hudlöst avskalat ....
 
Om jag är tacksam ....JAAAAAAAAAAAAAAA.......för att känna smärta , glädje, sorg, vrede, harmoni , kärlek......allt vad det kan vara som man kan känna i ett hjärta.....
 
 
Så om en ängel kommer in i ditt liv och "räddar" dej ....var tacksam ...ta emot allt du kan få.
Läk ditt hjärta ...låt det få uppleva den vackrast gåvan ...kärleken till dej själv......
För att älska sej själv är nog den allra största gåvan.......
 
För det är där allt börjar
Med kärleken till dej själv
 
Vårda ditt hjärta
Håll det varmt och levande
Låt det älska
 
Catarina
 
I dag så vilar jag ...min kropp ...min själ. Har varit utanför dörren en gång . Men t om det kändes som det var för mycket .Jag vilar i mej själv ...funderar inte så mycket . Bara är....det är en skön upplevelse när man väl tillåter sej det. För mej är det nödvändigt ........en överlevnads instinkt. Att koppla ned alla anslutningar ...stänga ute världen och kliva in...kliva in i det innersta inre . Där som stillheten råder ...dit som inga andra når ...där som bara jag är.
 
Livet som är mitt som bara jag kan leva ..är värt att vårda . Att vårda det betyder att ta hand om sej själv ....göra sina egna val i livet. Leva livet som man vill leva det ...inte som andra vill leva det . Göra valen utifrån sej själv.
 
I dag är en bra dag för vila ....lugnet som regnet bringar oss är till för rening av kropp och själ.
Det ger oss vilan ...renheten i tanken ......energierna löper still ..lugnt till oss...genom oss.
Vi kommer närmare oss själva när vi ger oss tiden till stillheten . Det är många som inte ger sej själva den här tiden...stillheten . Men det fattas dem om de inte gör det ....det kommer en tid ....en stund när de inser att i stillheten finns allt som behövs. Inte i allt annat vi fyller vår tid med ...när vi faktiskt räds stillhet och tystnad.
I tystnaden är vi öppna för kontakten med vårt inre....då kan vil lyssna . Vi hör vårt inre tala till oss. Vad vi behöver för att komma vidare i livet ...för att nå dit vi är på väg
 
Jag ber o en dag av stillhet ska vandra er väg
där ni kan vara i ert inre ..
i stillhet
sakta sjunka in
ge er själva den tid ni behöver
vandra in
in till den punkten där bara ni finns
se er själva vad ni behöver
vad ni vill
 
Det önskar jag er
 
Catarina